Isprobajte prirodnu masku za lice od dve kašike pirinča

Isprobajte prirodnu masku za lice od dve kašike pirinča

Nega kože je uvek u modi, a posebno je neophodna u prelaznim periodima, kao što je proleće u kojem se trenutno nalazimo. Devojke, kao i muškarci su sve više zainteresovani za negu kože lica sa razičitim maski za kožu, bilo domaćih ili drogerijskih. Od pojave TikToka ovaj trend isprobavanja maski je preplavio internet i niko nije ostao ravnodušan!

Zbog toga je pravo vreme da i vi probate prirodnu masku za lice, koja ne zahteva puno vremena, a potrebno je samo nekoliko sastojaka, koje sigurno imate u kući. Ako je koristite jednom nedeljno, vratiće vašoj dehidriranoj koži izgubljenu vlagu i vaše lice će zasijati.

Glavni sastojak ove maske je pirnač. Vrlo je koristan u nezi kože, jer sadrži antioksidante, vitamin E i vitamine B grupe, orizanol, feruličnu kiselinu i mnoge minerale. Pirinač pomaže pri izbeljivanju kože, jer sa sobom odnosi mrtve ćelije kože i tragove nečistoća. Stimuliše ćelije kože na rast i obnavljanje, što za posledicu ima lepši i ujednačeniji ten. Za hidrataciju i detoksikaciju kože mu se dodaju još dva sastojka - urda sir i kurkuma.

Način pripreme: Dve kašike pirinča ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete prah, zatim dodajte kašičicu urde ili grčki jogurt, i na kraju dodajte kurkumu.

Namažite lice, udobno se smestite i uživajte u Wellness YES Protein Plus keksu sa ukusom čokolade i lešnika.