Jednostavni koraci za savršen manikir

Jednostavni koraci za savršen manikir

Da li vas opuštaju rituali dok oblikujete i lakirate nokte u komforu svog doma­ ili preferirate odlazak u salone gde se prepuštate kozmetičarima? Uz malo strpljenja, trikova i prakse vaš kućni manikir može izgledati savršeno. Evo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da usavršite tehniku sređivanja noktiju poput profesionalca:

  • Čišćenje noktiju – Prvi i veoma važan korak pri sređivanju noktiju svakako je njhovo čišćenje, kako od prethodnog laka tako i od masnoće i prljavštine. To ćete najbolje postići trljanjem acetonom po izboru i pranjem toplom vodom i sapunom kako biste bolje uklonili sve skinute čestice.
  • Oblikovanje noktiju – Kada se nokti dobro osuše, skaratite ih na željenu dužinu makazama ili grickalicom. Za dalje oblikovanje najbolje je koristiti meku turpiju koja će ih nežno oblikovati bez da ih ošteti. Turpijanje noktiju u jednom smeru, smanjiće šansu za njihovim pucanjem. Zanoktice možete pažljivo iseći i namazati kremu za ruke i nokte kako bi se omekšale.
  • Čišćenje oblikovanih noktiju – Kada ste nokte skratili i uobličili u željeni oblik ponovo operite ruke i obrišite pamučnom krpom kako bi se sva sitna prašina od turpijanja uklonila.
  • Lakiranje noktiju u dva sloja – Konačno je red da izaberete omiljenu boju i premažete je na nokte od ivice do ivice. Nakon što prvi sloj odstoji 10, 15 minuta možete na isti način nalakirati i drugi.
  • Prozirni premaz kao treći sloj – Top coat lakovi su posebni prozirni premazi koji se premazuju nakon završenog lakiranja kako bi povećali sjaj laka i produžili njegovu trajnost. Kada je lak dovoljno suv, ojačajte vaš kućni manikir ovim premazom.
  • Hidriranje zanoktica i ruku - Kada se lak sasvim osuši, možete po izboru naneti malo kokosovog ili maslinovog ulja i umasirati u svaki nokat kako bi se suvi delovi zagladili i kako bi cela šaka imala veći sjaj i mekoću. Nakon svega nastavite sa uobičajenom negom ruku hidrantnim kremama, pogotovo u hladnim danima kada je koža sklonija isušivanju.

Napravite pauzu i uživajte u Wellness prelivenom keksu sa ukusom čokolade i pomorandže.