Kako da izgledate moderno u 2023.?

Kako da izgledate moderno u 2023.?

Ukoliko volite da izgledate moderno, onda morate biti i dobar poznavalac trendova. Kako se trendovi menjaju iz godine u godinu, a može ih biti mnogo, ponekad nije lako ispratiti koji su prešli u narednu godinu, a koji su ostali zaboravljeni u prošloj. Kako dizajneri otkrivaju svoje kreacije za novu sezonu mesecima unapred, stručnjaci mogu lako da predvide šta će u narednom periodu biti u in, a evo i nekoliko glavnih prognoza za ovu godinu:

  • Boje: Popularnost boja menja se iz sezone u sezonu, a kako stvari stoje izgleda da ćemo se u 2023. najviše susretati sa različitim nijansama lila, jarko roze, svetlo plave i žute boje.
  • Pantalone sa niskim strukom: Godinama unazad bili smo svedoci ubedljive favorizacije visokog struka na farmerkama i pantalonama, međutim izgleda da se moda 2000-ih vraća. Prema prognozama nizak struk će se od ove godine ponovo nositi, ali više neće biti modni promašaj već potpuni pogodak.
  • Detalji: Rese, perje, karneri, mašne i lanci detalji su na odevnim komadima sa kojima ne možete promašiti ove godine.
  • Cvetni printovi i pruge ostaju u modi, a njima se pridružuju i motivi srca.
  • Materijali: Čipka, teksas i koža su među materijalima koji će biti u trendu. Nagli porast u popularnosti kožnih jakni, suknji i pantalona videli smo u jesen 2022. a popularnost teksasa polako je rasla tokom cele prošle godine. Jesenas ste čipkane komade mogli videti na revijama različitih dizajnera, mada i dalje nije jasno u kom pravcu će ovaj trend otići obzirom da su se neki dizajneri opredelili za čipkane haljine, dok su modeli drugih nosili košulje, bluze i ogrtače.