Kako da pobedite prehladu? Saveti da se što brže oporavite kada vam imunitet oslabi

Kako da pobedite prehladu? Saveti da se što brže oporavite kada vam imunitet oslabi

Lečenje i suzbijanje prehlade je nešto sa čim se mnogi susreću više puta godišnje, pogotovo u zimskim mesecima.  Kada dotle dođe, najčešće preporuke su mirovanje, grejanje uz razne biljne čajeve, povećan unos vitamina i odlaganje svih obaveza i aktivnosti. Evo nekoliko moćnih trkova u borbi sa prehladom:

  • Unosite dosta tečnosti - Pored čajeva, bitan je unos i drugih tečnosti. Tokom prehlade najviše će vam prijati nehlađena voda, a odlična je i pileća supa i sveže ceđeni sok. Na ovaj način sačuvaćete organizam od dehidracije, vlažićete grlo i čini ga manje osetljivim. Uz čaj grickajte Wellness biskvit po vašem izboru.
  • Inhalirajte se – Topla vodena para je odlična za otčepljenje disajnih puteva. U zagrejanu vodu možete kapnuti nekoliko kapi eteričnih ulja ili staviti nekoliko listova sveže nane.
  • Ispiranje grla i nosa morskom vodom ili fiziološkim rastvorom – Efikasan način da se što pre rešite prehlade i njenih simptoma jeste ispiranje slanom vodom, kako nosa tako i grla. Ovaj trik će vam posebno pomoći kada osećate da vam je nos zapušen, a grlo suvo i nadraženo od kašlja. Na ovaj način omekšaćete sluzokožu grla i smanjii bolove.
  • Dobro se odmorite – Jedan od najbitnijih saveta kod svake vrste prehlade je svakako odmor i mirovanje kako bi nas simtomi što pre napustili. Na ovaj način ostavljate telu dovoljno energije da se bori protiv prehlade. Iskoristite priliku da spavate, izležavate se i odmarate što više. Dok odmarate uživajte u Wellness prelivenom keksu.