Kako izabrati pravu kapu?

Kako izabrati pravu kapu?

Kako birate modne dodatke primerene nižim temperaturama, da li vam je prioritet da greju ili da vam dobro pristaju i izgledaju “in”? Jasno je da pored toga što štite od hladnoće, potrebno je da vam kape lepo stoje i prate vaš stil. Bitno je da izaberete kapu koje odgovara vašem obliku lica, a boju i dezen ćete posle lako prilagoditi ostatku garderobe. Nakon što odredite oblik svog lica, ispratite dalje savete koji će olakšati vaš izbor:

  • Okruglo lice - Podrazumeva da su vam širina (između ivica jagodica) i dužina (od ivice čela do brade) gotovo veoma sličnih mera. Vama će dobro pristajati bejzbol kačketi, kao i drugi kačketi koji su malo manje sportskog izgleda jer će svojim oštrim ivicama okruglom licu davati bolju definiciju definiciju.
  • Ovalno lice – Podrazumeva jajasti oblik, lice koje je duže nego što je šire, a donja polovina je blago šira od gornje. Uske kape koje idu uz glavu dobro pristaju ovom obliku lica. Nije potrebno da na temenu imate dodatan volumen pa je “oversize” kape najbolje izbeći kako vam lice ne bi izgledalo duže.
  • Srcoliko lice – Ovakav oblik lica podseća na zaobljen trougao, brada je izdužena i špicasta. Srcolikom licu najboje će pristajati kape koje deluju ,,neurednije'' - veće kape od mekanog tkanja koje padaju oko vaše glave će biti odličan izbor.
  • Lice oblika dijamanta – Ovaj oblik lica više ide u dužinu nego u širinu, brada je ćoškasta, a jagodice naglašene i predstavlju najširi deo lica. Najbolje kape i šeširi koji odgovaraju ovom obliku lica su šeširi širokog oboda i kape koje imaju širok vrh i doprinose proporcionalnom obliku lica.
  • Kockasto lice – Ima istu širinu i dužinu lica i sličan odnos širine brade i čela. Šeširi sa okruglim obodima će vašim oštrim linijama lica dati okruglostiji oblik i ublažiti oštrinu izraza.

Dok birate koja vam kapa najlepše stoji, napravite pauzu uz Wellness preliveni biskvit.