Kako koristiti med kao sastojak za negu kože?

Kako koristiti med kao sastojak za negu kože?

Med kao namirnica, koja se može naći u svakom domu, ima mnogo više benefita i načina upotrebe nego što mi zaista znamo. Možda niste znali da je fantastičan za negu i hidrataciju kože, a takođe smiruje iritacije i utiče na nestanak ožiljaka.

 

Posebno je značajan kada se koristi tokom hladnih zimskih dana, jer u trenutku kada se nanese na kožu, med stvara tanak sloj zaštite za kožu od štetnih uticaja. Može se koristiti i u borbi protiv nekih stanja kože kao što su ekcemi i psorijaze, akne i bubuljice.

 

Podelićemo sa vama na koje načine možete da koristite med u nezi svoje kože:

  • Pilinzi - odlični su za čišćenje kože i lako ih možete napraviti. Imamo dva predloga za piling, za lice i usne. U piling za usne uz med dodajte šećer jer će on pomoći da se uklone mrtve ćelije, dok u piling za lice, uz med i šećer, možete dodati i kafu jer će ona dodatno pospešiti cirkulaciju, a kao rezultat ćete dobiti blistavu i glatku kožu.
  • Maske - spomenuli smo da je med odličan da se koristi za hidriranje kože i upravo za to možete napraviti masku. Pomešajte med sa kašikom jogurta i dodajte malo kurkume, mešajte dok ne dobijete homogenu masu. Nakon toga nanesite masku na lice i posle 15min dobro isperite mlakom vodom. Koža će vam biti mekana i hidrirana ceo dan.
  • U borbi protiv ekcema i psorijaze - borba sa ovim oboljenjima kože obično dugo traje, ali uz med možete uticati da prođe brže. Za ovu lekovitu masku su vam potrebni med, pčelinji vosak i maslinovo ulje. Sve sastojke ugrejte u mikrotalasnoj na 15 sekundi, nakon toga promešajte smesu dobro i imajte na umu da ona treba da bude gušća, a ne tečna. Nanesite na problematična mesta, ostavite da deluje 10 minuta i nakon toga temeljno isperite mlakom vodom.

 

Dok uživate u isprobavanju benefita meda u vidu pilinga ili maske, zasladite se Wellness barom sa ukusom jabuke i meda.