Kako organizovati frižider?

Kako organizovati frižider?

Dobro organizovan frižider može znatno olakšati planiranje i pripremu obroka koje ćete koristiti tokom cele nedelje i na taj način znatno sebi uštedeti vreme. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da dobro organizujete svoj frižider:

 

  1. Očistite ga - Prvi korak u organizaciji frižidera je da ga očistite. Uklonite sve iz frižidera i bacite svu hranu koja se pokvarila ili joj je istekao rok trajanja.
  2. Kategorizacija namirnica - Slične namirnice, kao što su mlečni proizvodi, povrće, voće i meso, grupišite zajedno. Ovo će znatno olakšati pronalaženje onoga što vam je potrebno.
  3. Koristite providne kutije - Providne kutije vam mogu pomoći da vidite šta je unutra bez potrebe da sve izvadite. Koristite posude sa poklopcima za čuvanje ostataka, soseva i začina.
  4. Koristite gornju policu za namirnice spremne za konzumaciju - Namirnice koje su spremne za jelo, kao što su jogurt, sir i suhomesnati proizvodi smestite na gornju policu frižidera.
  5. Držite meso na donjoj polici - Čuvajte sirovo meso na donjoj polici frižidera. Ovo će pomoći u sprečavanju bilo kakvog kapanja ili prosipanja na drugu hranu.
  6. Koristite vrata za začine - Vrata vašeg frižidera su dobro mesto za čuvanje začina kao što su kečap, senf i prelivi za salatu.
  7. Označite kutije - Označavanje kutija i kesa može vam pomoći da pratite šta je unutra i kada je pripremljeno. Prateći ove jednostavne korake, lako možete organizovati svoj frižider i učinite pripremu obroka što jednostavnije i brže. Ne zaboravite da napravite pauzu i osvežite se vašim omiljenim prelivenim Wellness keksom sa ukusom pomorandže i čokolade.