Kako se izboriti sa stresom i postići 100% dobar osećaj?

Kako se izboriti sa stresom i postići 100% dobar osećaj?

U današnjem ubrzanom načinu života, stres je gotovo neizbežan deo naše svakodnevnice. Međutim, način na koji upravljamo stresom i reagujemo na njega može napraviti veliku razliku. Evo nekoliko efikasnih načina kako da se nosite sa stresom i doživite taj željeni osećaj potpunog zadovoljstva:

 

  1. Svest i meditacija: Ovakve prakse su moćni alati za upravljanje stresom. Svest podrazumeva potpunu prisutnost u trenutku, prihvatanje svojih misli i osećanja bez osuđivanja. S druge strane, meditacija može pomoći da smirite svoj um i smanjite anksioznost.
  2. Redovna fizička aktivnost: Fizička aktivnost je prirodni lek za stres. Ona oslobađa endorfin i može pružiti preko potrebnu pauzu od svakodnevnih stresova. Bilo da se radi o brzoj šetnji, jogi ili kardio treningu, pronađite aktivnost u kojoj uživate.
  3. Dobar san: Jako je važna stavka kada je upravljanje stresom u pitanju. Trudite se da poštujete dužinu spavanja od 7 do 9 sati kako biste postigli pravi efekat, jer se odmoran um i telo bolje nose sa stresom.
  4. Efikasno upravljanje vremenom: Stres često proizilazi iz osećaja preopterećenosti zadacima i premalo vremena. Važno je da napravite prioritete i realne ciljeve, kako biste postigli maksimalnu produktivnost u svom danu. Tehnike upravljanja vremenom mogu vam pomoći da ostanete organizovani i smanjite stres. Vodite evidenciju, pravite planove i ne zaboravite da pronađete u danu vremena za kratak odmor i opuštanje. U tim trenucima dozvolite sebi slatki užitak uz Wellness keks obogaćen vama omiljenim dodacima kao što je čokolada ili ukus voća.
  5. Postavljanje realnih očekivanja: Budite blagi prema sebi postavljanjem realnih očekivanja. Perfekcionizam i konstantno teženje nerealnim ciljevima mogu biti veliki izvor stresa. Prihvatite da je u redu ne biti savršen i da su neuspesi deo života.

 

Postavite sebi cilj, gledajte na date korake kao izazov i pogledajte kako ćete se osećati na tom putu. Da li vama takav način života donosi 100% dobar osećaj?