Kako ukrasiti Uskršnja jaja?

Kako ukrasiti Uskršnja jaja?

Uskrs je pred vratima i vreme je da počnete da razmišljate o tome kako ćete ukrasiti vaša uskršnja jaja. Bez obzira da li tražite tradicionalne ili moderne ideje, postoji mnogo načina da se vaša uskršnja jaja istaknu ove godine. Evo nekoliko ideja za početak: 

·        Farbajte jaja - Ovo je tradicionalni način ukrašavanja uskršnjih jaja i sa njim ne možete pogrešiti. Možete koristiti komplet za bojenje kupljen u prodavnici ili napraviti sopstvenu boju koristeći boje za hranu i sirće. Kada su vaša jaja obojena, možete koristiti nalepnice, šablone ili druge ukrase da biste ih dodatno ukrasili.

·        Koristite prirodne boje - Ako tražite ekološki prihvatljiviju opciju, uzmite u obzir korišćenje prirodnih boja. Možete koristiti sastojke poput kurkume, cvekle ili spanaća kako biste napravili prelepe boje.

·        Dodajte malo sjaja - Ako želite da svojim jajima date malo dodatnog sjaja, razmislite o dodavanju šljokica ili cirkona. Možete koristiti lepak kako bi ih zalepili za jaja, ali pri kupovini obratite pažnju da izaberete onaj koji nije toksičan.

·        Oslikajte svoja jaja - Farbanje uskršnjih jaja je još jedan zabavan način da postanete kreativni. Možete koristiti akrilne boje, vodene boje ili čak markere da biste kreirali jedinstven dizajn. Takođe možete eksperimentisati sa različitim tehnikama, kao što je slikanje prskanjem ili šabloniranje.

·        Koristite dekupaž - Dekupaž je zabavan način da dodate teksturu i dimenziju vašim uskršnjim jajima. Možete koristiti maramicu, salvete ili čak isečke iz časopisa da biste stvorili slojevit izgled. Ovde takodje obratite pažnju da lepak koji koristite ne bude toksičan. 

Ovo je samo nekoliko ideja za početak. Nemojte se plašiti da eksperimentišete i probate nešto novo ovog Uskrsa. Uz malo kreativnosti, možete kreirati prelepa i jedinstvena uskršnja jaja koja će sigurno impresionirati vaše prijatelje i porodicu.