Letnja vs zimska nega lica, u čemu je razlika?

Letnja vs zimska nega lica, u čemu je razlika?

Kako se godišnja doba menjaju, tako bi trebalo da bude i sa vašom rutinom nege kože. Različiti vremenski uslovi mogu imati veliki uticaj na vašu kožu, pa je važno da u skladu sa tim prilagodite svoju rutinu nege kože. Evo nekih od ključnih razlika između nege kože u zimskom i letnjem periodu: 

Nega kože zimi - Tokom zimskih meseci, vazduh ima tendenciju da bude hladan i suv, što može prouzrokovati da se vaša koža suši, svrbi i ljušti. Kako biste se borili protiv ovih problema, trebalo bi da se usredsredite na vlaženje i hidrataciju kože.  Evo nekoliko saveta kako da negujete kožu tokom zimskih meseci: 

1.     Koristite bogatiju hidratantnu kremu - Pređite na gušću, hidratantniju kremu.

2.     Koristite ovlaživač vazduha - Pokretanje ovlaživača u vašem domu može pomoći u dodavanju vlage u vazduh i sprečiti da vaša koža postane previše suva.

3.     Koristite nežan piling - piling jednom nedeljno može pomoći u uklanjanju suve, mrtve kože i dozvoliti vašoj hidratantnoj kremi da prodre dublje. 

 

Nega kože leti - Tokom leta, vazduh ima tendenciju da bude vlažniji, što može dovesti do toga da vaša koža postane masna i sklona začepljivanju pora. Takođe ćete provoditi više vremena na otvorenom, što znači da ćete morati da zaštitite kožu od štetnih sunčevih zraka.  Dajemo vam nekoliko saveta za letnju negu kože: 

1.     Koristite laganu hidratantnu kremu - Pređite na lakšu hidratantnu kremu bez ulja da biste izbegli začepljenje pora.

2.     Koristite kremu za sunčanje širokog spektra - Zaštitite kožu od štetnih sunčevih zraka korišćenjem kreme za sunčanje širokog spektra sa najmanje SPF 30.

3.     Koristite nežno sredstvo za čišćenje - Redovno čišćenje kože može pomoći u uklanjanju znoja i prljavštine, ali obavezno koristite nežno sredstvo za čišćenje koje ne suši. 

 

Prilagođavanjem rutine nege kože u skladu sa godišnjem dobu, možete pomoći da vaša koža bude zdrava i sjajna tokom cele godine.