Mesec novih početaka – septembar

Mesec novih početaka – septembar

Septembar je mesec koji, bez obzira koliko godina imali, uvek označava nove početke. Asocijacija na školske dane je toliko jaka da nas prati do odraslog doba, a potom, ako imamo decu, zaista te školske dane ponovo proživljavamo. Na taj način, nikada zapravo ne pobegnemo od septembra i svega što nam on donosi. Obično tada planiramo veliko spremanje doma, velike kupovine za naredni jesenji i zimski period i već polako se pripremamo za zimu i sve što ona podrazumeva. A da li ste se ikada zapitali zašto je to tako?

Nevezano za početak školske godine, septembar i jeste mesec kada dani polako postaju kraći i prijatniji, a euforija koja traje tokom leta jenjava, pa se lagano pripremamo na ušuškanost koja nas čeka narednih meseci. Ovo sve nije slučajno. Naime, čovek se prilagodio upravo vremenskim prilikama i namestio svoj ritam tako da prati prirodu. Ne treba da čudi da i sve malopre pomenute pripremne radnje pred zimu upravo i počinju već u septembru kada sve ovo uzmemo u obzir.

Imajući u vidu da septembar donosi mnogo promena, sasvim je logično da deluje veoma inspirišuće kada je u pitanju i donošenje drugih velikih odluka. Cela atmosfera septembra stvara osećaj koji goni da probamo nove stvari i možda baš zato i savršena prilika da to i uradimo.

Zato, ne oklevajte i iskoristite motivaciju koju vam vreva oko škole i fakulteta stvara i donesite odluku da probate nešto novo što do sada niste. Probajte i novi ukus Wellness bara od jagode!