Novi vid vežbanja – pliometrija

Novi vid vežbanja – pliometrija

Pilometrija je novi vid vežbanja koji se pojavio među fitness svetom, u poslednje tri decenije, a razdrmaće vas do srži.

Ovaj vid vežbanja predstavlja trening koji podrazumeva brze, jake, dinamične, eksplozivne pokrete, a koji u kratkom vremenskom periodu ubrzavaju otkucaje srca. Za razliku od vežbi koje su stacionarne, pilometrijeske vežbe u velikoj meri povećavaju intenzitet vežbanja, bez da u određenom vremenskom intervalu menjate sam tok treninga. Primer pilometrijskih vežbi su kombinacija iskoraka i skoka ili čučanj plus skok.

Pilometrija će vam pomoći da se fokusirate na određenu grupu mišića uz jači intenzitet. Interesantno je, a ujedno i različito od ostalih, da kod ovih vežbi nije potrebno da se koriste određeni tegovi i sprave, već je sasvim dovoljna naša sopstvena težina.

Pilometrija se često koristi i kod krosfita, a njima se uključuju i različite vežbe kojima se pojačava intenzitet vežbanja i na taj način dolazi do poboljšanja sportskih performansi i izdržljivosti. Ovaj vid vežbanja donosi dosta benefita, kao što su razvoj snage, veća izdržlivost, eksplozivnost i izdržljivost.

Ukoliko želite da isprobate novi vid vežbanja koji će vas za kratko vreme razdrmati i ubrzati rad srca, a ujedno povećati izdržljivost, vreme je da izaberete pilometriju. Ne zaboravite da u pauzama pijete dosta vode i pojedete No Sugar Wellness bar sa ukusom maline i kakaa ili sa ukusom banane.