Sve prednosti proteina

Sve prednosti proteina

U poslednje vreme često se susrećemo sa podacima o proteinima, proteinskim šejkovima i zdravijim ishranama sa istim. Sigurno ste primetili da osobe koje su posvećene treninzima za doručak ili večeru konzumiraju proteinske šejkove ili hranu bogatu proteinima. Da li znate i zašto i koliko su nam zaista značajni proteini za funkcionisanje?

Proteini ili belančevine su zapravo esencijalni elementi koji se nalaze u vidu velikih molekula, a neophodni su ćelijama organizma prvenstveno za rast, a zatim i za njihovu regeneraciju, dobro funkcionisanje i strukturu svih živih ćelija u organizmu. Prema tome proteini predstavljaju vrlo značajne molekule koji su korisni za naš organizam i preporuka su za ishranu mnogih rekreativaca i sportista, a takođe se preporučuje i veliki unos proteina osobama koje žele da poboljšaju svoje zdravlje, izgled, telo, a i duh.

Za svakodnevni dodatni unos proteina predlažemo vam Wellness Yes Protein plus sa ukusom čokolade i lešnika, koji u svom sastavu sadrži korisnu i preporučenu dozu proteina. Na ovaj način utičete na potreban unos proteina i uživate u svojoj svakodnevnici. 

Pord toga što je protein potreban našem organizmu na dnevnom nivou, postavlja se i pitanje koje su glavne funkcije proteina u telu?

  1. Obezbeđuju energiju – u većini slučajeva proteini predstavljaju izvor energije u našem telu.
  2. Povoljno deluju na poboljšanje imuniteta.
  3. Ključni su za rast i razvoj ćelija i tkiva, samim tim su odgovorini za rast i razvoj celog organizma.
  4. Održavaju pH nivo u telu.