Sve što bi trebalo da znate o jabukovom sirćetu u nezi kože

Sve što bi trebalo da znate o jabukovom sirćetu u nezi kože

Jabukovo sirće se nalazi u svakom domu. Neki ga koriste za regulisanje kilaže, neko za čišćenje, u salatama, a da li ste znali da jabukovo sirće možete koristiti u nezi kože?

 

Ovo sirće se koristi još od davnina, kada su naše mame i bake bile devojke, i sa njim rešavale borbu sa aknama i bubuljicama. Takođe je poznato da se i pasta za zube preporučuje za isušivanje bubuljica na licu.

 

Kada je nega kože u pitanju, treba voditi računa, pogotovo ako se upustite u procese sa kuhinjskim proizvodima. Međutim, jabukovo sirće se očigledno dobro pokazalo nakon mnogo godina, čim se i dan danas preporučuje, a evo i koje su prednosti korišćenja:

  1. Održavanje normalnog pH nivoa kože – na taj način će jabukovo sirće doprineti da vaša koža ne bude ni presuva, a ni premasna. Ukoliko ispirate lice sirćetom jednom dnevno, na taj način ćete regulisati lučenje prirodnog sebuma na koži lica.
  2. Izbeljuje pege – u jabukovom sirćetu se nalaze alfa-hidroksilne kiseline koje pomažu pri ublažavanju pigmentaciju i boju staračkih pegica.
  3. Pomaže protiv upornih bubuljica, akni i mitisera – kiseline koje se nalaze u ovom sirćetu sprečavaju razvoj bakterija i akni, a isto tako i skidaju mrtvi sloj sa površine kože i na taj načim pruža koži svežinu, brži oporavak i regeneraciju. Takođe, isušuje bubuljice i ubrzava njihov nestanak.

 

Kada smo vam otkrili sve prednosti korišćenja jabukovog sirćeta, vreme je da odmah krenete sa tretmanima. Ne zaboravite da probate i novi ukus Wellness No Sugar Added.