Ukusne užine bez glutena

Ukusne užine bez glutena

Ako tražite opcije za grickalice bez glutena, uključivanje voća u vašu ishranu je odličan način da zadovoljite potrebu za šećerom, a istovremeno obezbedite važne hranljive materije. Evo nekoliko ideja za grickalice bez glutena sa fokusom na voće: 

·        Voće i puter od orašastih plodova - Uparite svoje omiljeno voće kao što su jabuke, banane ili jagode sa kašikom putera od badema ili kikirikija za ukusnu i zdravu užinu.

·        Voćna salata - Kombinujte raznovrsno sveže voće kao što su ananas, kivi i grožđe za šarenoliku i osvežavajuću užinu.

·        Smoothie - Pomešajte svoje omiljeno voće sa malo grčkog jogurta i leda za hranljivu užinu.

·        Wellness No Gluten Inside – Novi Wellness keks sa suvim grožđem iz Functional linije ne sadrži gluten i odličan je izbor za sladokusce i one kojima je potrebna užina koju lako mogu poneti sa sobom.

·        Jogurt i voće - Dodajte sveže bobice ili narezane breskve i kašičicu meda u običan grčki jogurt za užinu punu proteina.

·        Voćni čips - Narežite voće kao što su jabuke ili banane tanko i ispecite u rerni za hrskavu i zdravu užinu.

·        Voćni sladoled - Pomešajte svoje omiljeno voće sa malo vode ili kokosovog mleka i zamrznite u kalupima za sladoled za osvežavajuću letnju užinu. 

 

Uključujući voće u svoju rutinu grickalica, možete uživati u raznim ukusnim i hranljivim opcijama bez glutena.