Unesi minimalizam u svoj garderober

Unesi minimalizam u svoj garderober

Sigurno vam se više puta desilo da stojite ispred ormana i da prosto ne znate šta da obučete i da i pored punog ormana, vi opet nemate šta da obučete.

U poslednje vreme, sve više postaje popularan minimalizam, u svakom smislu, bilo kao stil života ili stil oblačenja. A zašto baš minimalizam? 

Ljudi su shvatili da im se previše vremena i energije troši ukoliko imaju previše stvari, ne žele da stoje ispred ormana u potrazi za idealnom kombinacijom već žele brzo da se spreme i izađu. Takođe kada nam je orman pun, često se desi da neke stvari obučemo svega par puta i zaboravimo na njih ili više nisu u modi, tako da bi minimalnistički orman, pored vremena i energije, sačuvao i naš novac.

Ukoliko ste odlučili da vaš orman postane minimalistički, krenite od osnova i zapitajte se koji je vaš stil ili kakav želite da bude. Zatim odaberite paletu boja za vašu garderobu, odnosno boje koje najčešće nosite i koje lako možete uklopiti uz sve. Naravno to ne znači da sve morate imati u neutralnim bojama, odevnu kombinaciju uvek možete da „razbijete“ nekim komadom odeće koji je jarke boje ili je prosto više naglašen.

Sledeći korak jeste odabir same odeće i opremanje vašeg ormana. Prođite kroz stvari koje već imate i izdvojte komade koje često nosite i proverite koji je to kroj odeće koji vam stoji i u kojem se osećate prijatno. Kada to uradite znaćete prilikom naredne kupovine šta je ono što tražite.

Poenta minimalističkog ormana jeste da on bude funkcionalan, da vam štedi vreme i novac, a da svakako budete u trendu i nosite ono što volite.

Možda ćete naići na neka pravila, da ako praktikujete ovakav orman, možete imati maksimum 30 do 40 odevnih komada, ali nemojte to da vas ograničava i plaši. Vi prilagođavate orman sebi i svojim potrebama, te pravila nisu striktna niti to vaš orman čini manje minimalističkim ukoliko imate više odeće. Uživajte u procesu i idite tempom koji vama odgovara.