Wellness & Zombijana - bogatstvo

Wellness & Zombijana - bogatstvo

Šta je za nas bogatstvo i koliko znamo da cenimo sitnice? Nekada je dovoljno da kažemo da smo bogati samom činjenicom da smo tog dana ustali iz kreveta i krenuli u novi dan. Bogatstvo zapravo nije reč o najnovijim gedžetima, luksuznim automobilima ili dizajnerskoj odeći, već se radi o nematerijalnim blagodetima koje donose pravo ispunjenje i značaj u našim životima.

Kada jutro započnete šoljom kafe i Wellness keksom, bogati ste. Ti mali trenuci samoće, uzimanje vremena da uživate u poslastici koja je istovremeno ukusna i hranljiva, podsećaju nas da je ulaganje u naše zadovoljstvo jedno od najvažnijih bogatstava koje možemo doživeti.

Čitate knjigu, čuju se zvuci talasa, oseća se miris mora, za nekoga je i ovo pravo bogatstvo. Talasi otvaraju vrata novim svetovima, obogaćuju naše duše i pomažu nam da rastemo kao individue. More, sa svojim beskrajnim dubinama i večno promenljivim plimama, predstavlja bogatstvo čuda i inspiracije. Moramo ceniti i štititi prirodne resurse ove planete, jer nas održavaju i hrane.

Današnji ručak je skroman obrok koji delite sa prijateljima i podseća na bogatstvo povezanosti. U ovom digitalnom dobu, stvarni, značajni ljudski odnosi su neprocenjivi. Smeh, deljenje priča i istinsko zajedništvo podsećaju da je prijateljstvo blago koje novac ne može kupiti.

Zagrljaj voljenih je blago koje novac ne može izmeriti. Toplina i uteha zagrljaja podsećaju na emocionalno bogatstvo koje proživljavamo kroz ljubav, brigu i saosećanje. To je blago koje donosi radost i utehu u najizazovnijim trenucima.

Da li ste do sada primetili koliko puta vam se desilo da u sred razmišljanja, stigne poruka od vaše mame? Njena ljubav i podrška su konstantan podsetnik na bezuslovnu ljubav, a to je zapravo najveće bogatstvo.

U suštini, pravo bogatstvo nije definisano veličinom našeg bankovnog računa, već bogatstvom naših iskustava i veza. To su bogatstvo blagostanja, znanja, prijateljstva, prirode, ljubavi i porodice koje ispunjavaju naše živote svrhom i značajem.

Još jedan savet koji može biti koristan za sve nas je da svako jutro zastanemo na tren i setimo se koliko zapravo imamo radosti u danu, koje mogu popraviti svaku stresnu situaciju. Jedan od načina bi bio da dozvolite sebi slatki predah uz Wellness keks. Uživajte u svemu što ovaj dan sa sobom nosi!