YES i NO modne odluke za proleće/leto

YES i NO modne odluke za proleće/leto

Donošenje svesnih YES i NO odluka može nam pomoći da izgradimo garderober koja odražava naš lični stil i čini da se osećamo samopouzdano. Evo nekoliko modnih YES i NO odluka koje treba uzeti u obzir za ovu sezonu: 

YES odluke:

 ·        Šareni printovi - Proleće i leto su savršeno vreme da u svoj garderober ubacite svetle i šarene komade odeće. Razmislite o cvetnim printovima, tačkama i živopisnim prugama.

·        Održiva moda - Sa sve većim fokusom na održivost, sve više modnih brendova nudi ekološki prihvatljive opcije. Potražite komade napravljene od održivih materijala kao što su organski pamuk ili reciklirani poliester.

·        Udobne cipele - Odbacite neudobne potpetice i odlučite se za udobne, ali elegantne cipele kao što su patike, ravne cipele ili sandale.

·        Upečatljivi aksesoari - Upotpunite svoj izgled smelim dodacima kao što su oversized naočare za sunce, nakit ili neka neobična torba. 

 

NO odluke

o   Brza moda - Brza moda ima negativan uticaj na životnu sredinu i često uključuje eksploataciju radnika. Razmislite o izbegavanju brendova brze mode i umesto toga odlučite se za održivije opcije.

o   Neudobna odeća - Ne žrtvujte udobnost za stil. Izbegavajte odeću koja je previše uska ili ograničava vašu kretnju i odlučite se za komade u kojima se osećate udobno.

o   Impulsivna kupovina - Izbegavajte kupovinu odeće samo zato što je u trendu ili na rasprodaji. Umesto toga, investirajte u komade koje zaista volite i koje ćete nositi godinama.

o   Prekomplikovani outfit - Neka bude jednostavno i izbegavajte prekomerno komplikovanje svojih outfita prevelikom količinom aksesoara ili slojeva. 

 

Donošenjem svesnih odluka kada je u pitanju kupovina garderobe možete lakše izgraditi svoj stil, ali i uštedeti novac.