Zašto je poželjno dan započeti kretanjem?

Zašto je poželjno dan započeti kretanjem?

Svaka kretnja je odličan izbor za fizičko i mentalno zdravlje, ali koje benefite zapravo ima jutarnja šetnja i koliko je ona efikasna? Toliko da vam predlažemo da već sutra ujutru krenete sa ovom fizičkom aktivnošću.

 Benefiti jutarnje šetnje:

  1. Jači mišići – jutarnja šetnja će vam pomoći u jačanju mišića isto onoliko kada biste uradili 20 čučnjeva u jednoj seriji.
  2. Više energije tokom dana – ukoliko svako jutro prošetate 20 minuta na svežem vazduhu, imaćete znatno više energije nego ranije. Ukoliko se ipak odlučite za penjanje i silaženje niz stepenice svega 10 minuta, to je ekvivalentno šoljici kafe koju popijete svako jutro.
  3. Bolji san – osobe koje praktikuju jutarnje šetnje nemaju problema sa nekvalitetnim snom i nesanicom.
  4. Popravlja raspoloženje – dokazano je i da jutarnje šetnje pored fizičkih, imaju i psihičke benefite. Neki od njih su bolji san kao što smo pomenuli, manje ćete se osećati umorno, popraviće vam se samopouzdanje,...

Vreme je da krenete sa pripremama za leto i da se osećate psihički i fizički bolje. U tome će vam pomoći jutarnje šetnje. Sada je pravi trenutak da ostavite loše navike po strani i krenete sa zdravijim. Uz to, vodite računa i o dnevnom unosu šećera i probajte novi Wellness No Sugar Added, sa pomorandžom i čokoladom.