Zašto je važno svakodnevno korišćenje SPF kreme?

Zašto je važno svakodnevno korišćenje SPF kreme?

Zaštita kože od štetnih sunčevih UV zraka je suštinski deo svake rutine za negu kože lica. Najefikasniji način zaštite su kreme za sunčanje, tj. SPF kreme. Krema za sunčanje nije namenjena samo za letnji period i plažu, već je treba koristiti svakodnevno bez obzira na vremenske prilike ili godišnje doba.

SPF, skraćenica od sun protection factor, meri nivo zaštite koju krema za sunčanje pruža od UVB zraka, vrste zračenja koje izaziva opekotine od sunca. Krema za sunčanje širokog spektra štiti i od UVA i od UVB zraka. UVA zraci mogu izazvati prevremeno starenje, bore i oštećenje kože. 

Redovna upotreba SPF kreme može pomoći u sprečavanju ovih štetnih efekata sunca, održavajući vašu kožu zdravom i mladom. Pored toga, svakodnevna upotreba kreme za sunčanje takođe pomaže u sprečavanju razvoja kožnih oboljenja.Važno je odabrati kremu za sunčanje sa SPF-om od najmanje 30, jer sve manje od toga možda neće pružiti adekvatnu zaštitu. Kremu za sunčanje trebalo bi da nanesete 15-30 minuta pre izlaska napolje i ponovo na svaka dva sata ili češće ako plivate ili se znojite. 

Obzirom da je upotreba kreme sa SPF-om ključna za zaštitu vaše kože od štetnih sunčevih zraka ona bi trebala biti deo vaše svakodnevne rutine nege kože, kako biste mogli da uživate u prednostima zdrave kože koja izgleda mlado u godinama koje dolaze.