Zašto su integralne žitarice idealan izbor za prvi obrok u danu?

Zašto su integralne žitarice idealan izbor za prvi obrok u danu?

Cela zrna koja se nalaze u integralnim žitaricama su nesumnjivo idealan izbor za prvi obrok u danu. Važne su zbog brojnih zdravstvenih prednosti koje nude, a njihov osnovni benefit je u postepenom oslobađanju energije. Evo zašto cela zrna čine odličan izbor za početak vašeg dana:

 

  • Bogate nutrijentima - Cela zrna, poput ovasa, kinoe i celog pšeničnog brašna, obiluju esencijalnim nutrijentima. Pružaju značajnu količinu vlakana, vitamina (kao što su vitamini B i folna kiselina), minerala (poput gvožđa, magnezijuma i cinka) i antioksidansa. Početak dana ovakvim obrokom obezbeđuje vam niz vitalnih prednosti za zdravlje. Zato odaberite omiljeni Wellness keks uz šolju mleka i uživajte u idealnom doručku.
  • Oslobađanje energije - Integralne žitarice su dobar izvor složenih ugljenih hidrata koji se razlažu i apsorbuju sporije od jednostavnih šećera. Kao rezultat, vaš nivo energije će biti na zavidnom nivou tokom celog jutra, smanjujući verovatnoću pada energije tokom buđenja.
  • Mogućnost kombinovanja sa drugim namirnicama – Ovakva vrsta žitarica nudi širok spektar mogućnosti ideja za doručak. Možete ih pripremati kao kašu, celozrnske pahuljice ili čak kao osnovu za doručak sa dodacima poput voća, orašastih plodova i jogurta.

 

Ukoliko ste u žurbi i ne stižete da pripremite svoj obrok, idealna zamena je Wellness keks od integralnog brašna sa 100% integralnim žitaricama. Wellness keks ima široku paletu ukusa i sigurno svako može pronaći svoju idealnu kombinaciju. Takođe, savršeno se kombinuje uz voće ili voćni jogurt, šoljicu čaja ili kafe.

 

Da rezimiramo, integralne žitarice su idealan izbor za prvi obrok  u toku dana jer su bogate hranjivim materijama, utiču na postepeno oslobađanje energije, doprinose zdravlju digestivnog sistema, utiču na kontrolu apetita, imaju odlična svojstva koja podržavaju zdravlje srca, i kontrolu nivoa šećera u krvi.